Lake Garda, Italy

PRIVATE RESIDENCEStudio Bertasa

Two-storey copper bow window


A majestic white building, an evident architectural landmark in the hills surrounding Lake Garda, that has undergoneextensive renovation under the direction of Studio Bertasa in order to return it to its original splendor. This project showcases a multitude of window types and their function as a link between function and aesthetics, decoration, creation of living space and architectural composition. The array of solutions introduced on this project resembles a veritable palette of the possibilities that Capoferri can provide: oversized lift&slide windows in the pool area, bay windows in wood and copper, the sophisticated opening of the automated skylight; all executed to the highest fit and finish standards as well as high performance criteria. A special mention should be made on the skylight, which required exhaustive feasibility studies in order to seamlessly integrate the mechanisms, thus guaranteeing a smooth and reliable operation without making aesthetic compromises.

PROJECT:
Studio Bertasa

CLIENT:
Torri

PLACE:
Lake Garda, Italy

YEAR:
2007

NOTE:
Lacquered wood windows, copper-clad wood windows, oversize windows, copper-clad 2-story bay window, sophisticated automated skylight, Persian blinds.

Contact us

To continue, consent must be given to the processing of data for all the purposes better described in the information provided pursuant to art. 13 EU Regulation 679/2016

I agree to the processing of my personal data for the purposes referred to in the information (Privacy Policy)

I agree to receive advertising material concerning the activities, services and products of Capoferri Serramenti S.p.a. (Promotional material)

Newsletter

Sign up for our newsletter to stay updated on the world of Capoferri